Paarden

De paarden Nien, Bou en Alejandro ondersteunen bij paardencoachsessies.

Nien (Nienke fan 'e Poasen - Fries) is een zeer bijzondere sensibele merrie. Ze is aanhankelijk, lief en een Grande Dame. 

Bou (AnaBou de Leurie - Normandische Cob) is ook een merrie, zeer mensgericht en heel erg aards. Allebei zijn ze zacht, heel geduldig en liefdevol in de begeleiding.

Alejandro is sinds april 2022 bij ons gekomen. Een prachtige 21 jarige bonte, zeer beleefde Falabella man.

Op onze prachtige plek op landgoed Oldenaller tussen Putten en Nijkerk bieden we een  rustige omgeving voor de paarden en cliënten om te werken. De paarden hebben een inloopstal, vrije uitloop en een track. Tijdens sessies zijn we bij en tussen de paarden, zij zorgen voor ordening en zijn vrij om te bewegen. Aan mij de taak om te vertalen wat de paarden laten zien en jou te laten ervaren of te laten voelen wat op dit moment voor jou aandacht nodig heeft.  De paarden worden niet bereden als we werken.

Paarden communiceren door middel van lichaam, houding, horen, zien en voelen. Bij dit voelen pikken ze ook energie op. Zodra er in de omgeving van een paard of de kudde een verandering in houding, beweging of energie optreedt wordt hier direct op gereageerd. Dit gaat razendsnel, zonder woorden en is heel zuiver. Paarden communiceren altijd in het hier en nu, zonder maskers, oordelen of emoties.