Body & Breath - (BRTT® & TRB®)

Werken met het lijf en je adem! Een diepe innerlijke reis die de poort opent naar je ziel.

Gun jezelf te worden die je ten diepste bent, laat los, krijg inzicht, ontwaak en heal...

BODY:

In jouw lichaam ligt alles opgeslagen wat jij misschien al vergeten bent. Alles wat jij hebt vastgezet of vastgehouden aan emotie wanneer je een ervaring had die voor jou als traumatisch is ervaren.

Trauma ontstaat wanneer je wilt vechten (fight) of vluchten (flight) maar nergens heen kunt. Je komt dan in een verlamming (freeze) terecht. Het zenuwstelsel wordt overweldigd want het lichamelijk instinct (de beweging) kan niet worden voltooid.

Trauma heeft primair invloed op ons lichaam en niet op de geest. Daarom helpt praten over trauma niet, nauwelijks of niet afdoende. Er is een diepe procesbeweging van het lichaam nodig om trauma te verwerken. 

Deze methode is een lichaamsgericht proces wat laat zien hoe toegankelijk de natuurlijke veerkracht van ons lijf is en hoe we de ervaring van veiligheid in ons lijf kunnen terugvinden.

BREATH:

Onze ademhaling verbindt de buitenwereld met onze binnenwereld en omgekeerd. Door spierspanning en oppervlakkig ademen proberen we vaak gevoelens die pijnlijk zijn buiten ons te houden. Onaangename situaties durven of willen we niet voelen, hierdoor zetten ze zich vast in onze schouders, nek, rug of buik.

Met een reeks van ademhalingstechnieken die elkaar opvolgen begeleid ik jou en je lichaam naar een staat van ZIJN waarbij deze spanningen vrijgemaakt worden en je een diepe ontspanning in jouw lichaam zult ervaren.